24 Mart 2015 Salı

DUYURU

BİN ÇİÇEKLİ BAHÇE YAŞAR  KEMAL (ANISINA);
ÖYKÜ, HALKBİLİM ARAŞTIRMASI VE ŞİİR YARIŞMASI

“BİN ÇİÇEKLİ BAHÇE YAŞAR KEMAL ” Kültür Şöleni dünyaca ünlü yazarımız Yaşar Kemal’in, memleketi Osmaniye’de bir dizi etkinlikle anılıyor.
Osmaniye Anadolu Halk Bilimleri - Kültür Akademisi’nin geleneksel olarak düzenlediği; “Özgür İnsan ve Özgür Film Festivali” etkinliklerinin bu yılki ana teması belli oldu. Bu yıl aramızdan ayrılan ve 2007 yılında Özgür İnsan Ödülü sahibi olan, Osmaniyeli ünlü yazarımız Yaşar Kemal anısına, 2015 yılı tema’sı “Bin Çiçekli Bahçe Yaşar Kemal” olarak belirlenmiştir.
“Özgür İnsan” ve “Özgür Belgesel-Kısa Film” ödüllerine ek olarak, bundan sonra da belirlenen temada, geleneksel olarak sürecek olan “Halk Bilimleri Araştırması”ndan başka “Öykü” ve “Şiir” dalında da ödüller verilecektir.
Seçici Kurul; Prof. Dr. Erman Artun, yazar Osman Şahin, yönetmen-yazar Dursun Özden, yazar-hukukçu Ali Ozanemre ve İbrahim Çenet’ten oluşmaktadır.
Anadolu Halk Bilimleri – Kültür Akademisi ev sahipliğinde yapılan etkinliklere, çok sayıda yerli ve yabancı sanatçı, kültür ve bilim insanı katılıyor. Osmaniye merkez, ilçe ve köylerinden halk katılımının yanı sıra Çukurova ve Toros Dağı yaylalarında yaşayan yerleşik ve göçebe Türkmen Yörüklerin de ilgiyle izledikleri yerel, ulusal ve uluslararası özelliklere sahip etkinlikler üç gün sürüyor.
Özgür İnsan Ödül Töreni ardından Yılmaz Güney ve Yaşar Kemal’in yakın dostu Osmaniyeli sinemacı Arif Keskiner’in yöneteceği “Yaşar Kemal Paneli”nin ardından;
-Nebil Özgentürk’ün yaptığı Yaşar Kemal biyografik filmi gösterilecek.
-Yaşar Kemal’in çocukluk yıllarının geçtiği, Karacaoğlan’ın memleketi olan Toros Yaylaları, Osmaniye, Kadirli, Düziçi, Gökçeli ve Hamite’deki “Yaşar Kemal Müzesi ve Parkı”nda da ayrıca etkinlikler yapılacaktır.
-Hemite’deki söyleşide Yaşar Kemal’in köylüleri, akraba ve yakın dostları da anılarını paylaşacaklar ve ünlü yazarın “İnce Memed” kitabında anlatılan yerler gezilecektir…
-Öte yandan, Amanos Dağı yamacında yapılacak “Şiir İkindileri” dinletisi yanı sıra gün batımında, ateş aydınlığında, çam oluklu pınar başında; etkinlikler devam edecektir.
-Bu etkinlikler ve geleneksel yarışmalar, 12-13-14 Haziran 2015 tarihlerinde yapılacaktır…
Etkinlik süresince, tüm insanlarımız davetlidir.
Kamuoyuna duyurulur…
Osmaniye Anadolu Halk Bilimleri - Kültür Akademisi adına; İbrahim Çenet Osmaniye

BİN ÇİÇEKLİ BAHÇE YAŞAR KEMAL;  (ANISINA) ÖYKÜ, HALKBİLİM ARAŞTIRMASI VE ŞİİR YARIŞMA KOŞULLARI:
1) Yarışmaya  katılacak ürünler;
    a. Ülkelerin, halkların bağımsızlığı, özgürlüğü,
    b. Halk kültürü,
    c. Çevre ve doğa,
    d. Özellikle dilin Türkçe  olması temelinde olmalı.
2) Tema dışı ürünler yok sayılarak değerlendirmeye alınmayacak.
3) Yazı uzunluğu: Şiirler 3, öyküler 5, araştırı yazıları 10 sayfayı geçmemeli (12  punto, iki aralıklı, A 4 boyutunda).
4) Katılım alt yaş sınırı 18. (18 yaş altı katılımcıların veli imzası olacak).
5) Yarışmaya katılacak ürünler yayımlanmış ya da yayımlanmamış olabilir.
6) Finale kalan ürünler bir yıl içinde tarafımızdan yayınlanacaktır.
7) Yarışmaya katılan yapıtlar, Anadolu Halk Bilim-Kültür Akademisince  değerlendirilip Seçici Kurul’a sunulacak, kurul kararı kesindir.
8) Her dalda 1.2.3. ve özendirme ödülü verilecek.
9) Ödül olarak konuya ilişkin bir özgürlük heykeli ve plaket verilecek (Ayrıca tüm katılımcılara katılım belgesi  verilecek).
10) Gelen yarışmacı konukların; konaklama ve barınmaları tarafımızdan sağlanacaktır.
11) Ürünler en son 20 Mayıs 2015’e dek elimize geçmelidir.
12) Bir yarışmacı en çok 2 ürünle katılabilir.
13) Ürünler, A4 kağıdıyla 5 kopya ve iki adet CD olarak yollanacaktır.
14) Katılımcılar; ad ve soyadlarını, özgeçmiş, adres, telefon, e-posta bilgilerini, yapıt yayınlanmışsa nerede ve ne zaman yayımlandığını belirterek, belgelik 2 fotoğraflarını göndermelidirler.
15) Yarışma sonuçlarının açıklanmasıyla ödül töreni 13 Haziran 2015 tarihinde, Osmaniye -Anadolu Halk Bilimleri Kültür Akademisi Merkezi’nde yapılacaktır.
16) Yarışmacılar işbu “YARIŞMA KOŞULLARI” belgesinin altına el yazılarıyla “Koşulları okudum, kabul ediyorum.” ibaresiyle ve adlarını soyadlarını yazarak imzaladıktan sonra başvuru dosyasıyla göndereceklerdir.
17) Yarışmaya katılacak yapıtlar ve istenen belgeler, süresi içinde aşağıdaki adrese ulaştıracak:

Erdal YILMAZ:
Uzman Kırtasiye, Atatürk Lisesi Yolu, Belediye binası yanı Osmaniye/ Merkez
Tel: 0328- 812 5110

İbrahim ÇENET - Kurum yöneticisi:
Anadolu  Halk Bilimleri ve Kültür Akademisi, Çardak köyü /  Osmaniye 
Tel : 0538-552 2992; İş: 0328 -835 64 06.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder